Tisk

Chléb tmavý bez E krájený, balený 1 200 g

NázevHodnota
Cechovní normaČeský kvasový chléb
Číslo cechovní normy2016-03-18-0107
Číslo výrobku2016-03-18-0107/0444
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost PECUD v.o.d. Žandov
Zemská 535
417 12, Proboštov
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594008481319
Typ balenífólie, etiketa termo
Velikost balení1200 g
Obrázky
chl roku malé chléb roku cel malé slider01
Složení
Pšeničná mouka
pitná voda
žitná mouka
sůl
kmín
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1040 kJ / 100g
248.39 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.2 g/100g
Sacharidy48 g/100g
z toho cukry1.7 g/100g
Bílkoviny8.6 g/100g
Sůl1.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Chléb ve tvaru bochníku nebo veky, krájený na rovnoměrně silné plátky.

Pravidelně formovaný, klenutý, vrchní kůrka hnědá, lesklá nebo moučená, spodní kůrka slabě moučená, střída světlá šedohnědá.

Vůně a chuť

Typická chlebová, příjemná nakyslá po kvasu, slabě po kmínu.

Konzistence

Dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná.

Nadstandardní parametry

Chléb kypřený výhradně žitným kvasem, kvas tvoří nejméně 40 % z celkové hmotnosti těsta;

chléb neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou látek obsažených v jedlé soli.

Technologický postup
  1. výroba chleba nepřímým způsobem, vedením na kvas.
  2. výroba kvasu,
  3. zrání kvasu,
  4. výroba těsta,
  5. zrání těsta,
  6. tvarování,
  7. kynutí,
  8. pečení,
  9. chladnutí, popř, krájení a balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno14.12.2018 07:36:19
VytvořilMartin Abraham
Změněno14.12.2018 07:36:19
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě