Tisk

Chléb tmavý bez E 1 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaČeský kvasový chléb
Číslo cechovní normy2016-03-18-0107
Číslo výrobku2016-03-18-0107/0439
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb
Charakteristika výrobku

původ surovin:

Pšeničná mouka ČR;
Žitná mouka ČR;
Sůl DE;
Kmín ČR.

Předkladatel
Společnost PECUD v.o.d. Žandov
Zemská 535
417 12, Proboštov
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594008480992
Typ balenínebalený
Velikost balení1500 g
Obrázky
chl roku malé chléb roku cel malé slider01
Složení
Pšeničná mouka37.4 %
pitná voda36.2 %
žitná mouka25.1 %
sůl1.2 %
kmín
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1040 kJ / 100g
248.39 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.2 g/100g
Sacharidy48 g/100g
z toho cukry1.7 g/100g
Bílkoviny8.6 g/100g
Sůl1.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Chléb ve tvaru bochníku nebo veky, pravidelně formovaný, klenutý, vrchní kůrka hnědá, lesklá nebo moučená, spodní kůrka slabě moučená, střída světlá šedohnědá.

Vůně a chuť

Typická chlebová, příjemná nakyslá po kvasu, slabě po kmínu.

Konzistence

Dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná.

Nadstandardní parametry
  • Chléb kypřený výhradně žitným kvasem, kvas tvoří nejméně 40 % z celkové hmotnosti těsta;
  • chléb neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou látek obsažených v jedlé soli.
Technologický postup
  1. výroba chleba nepřímým způsobem, vedením na kvas.
  2. výroba kvasu,
  3. zrání kvasu,
  4. výroba těsta,
  5. zrání těsta,
  6. tvarování,
  7. kynutí,
  8. pečení,
  9. chladnutí, popř, krájení a balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno18.12.2018 10:42:28
VytvořilMartin Abraham
Změněno18.12.2018 10:42:28
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený