Srnínský chléb Šumava krájený 1200 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Pšeničnožitný chléb kvasového typu |
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0322 |
Číslo výrobku | 2017-08-22-0322/2537 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Pekárna Srnín s.r.o. Srnín 65 381 01, Český Krumlov Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8595012210407 |
Typ balení | balený v sáčku |
Velikost balení | 1200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, vlastní prodejny |
Složení | |
Pšeničná mouka | 69.5 % |
pitná voda | |
žitná mouka | 30.4 % |
kvas | |
sůl | |
pekařský přípravek (pšeničný lepek, pšeničná vláknina, žitná mouka, látka zlepšující mouku E 300) | |
kmín | |
Přídatné látky | |
E 300 - Kyselina L-askorbová | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
Energetická hodnota výrobku | |
926.5 kJ / 100g | |
221.28 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 1.2 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.1 g/100g | Sacharidy | 48.1 g/100g | z toho cukry | 1.3 g/100g | Bílkoviny | 6 g/100g | Sůl | 1.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled – pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru veky, nebo daný tvarem ošatky; pravidelně formovaný, klenutý. Vrchní kůrka hnědá, lesklá nebo moučená, popř. nařezávaná nebo s typickými prasklinami pro daný výrobek, nebo sypaná kmínem; nepřipálená. Spodní kůrka čistá nebo slabě moučená; nepřipálená. |
Vůně a chuť | Vůně a chuť – typická chlebová; příjemně nakyslá po zakyselujících složkách; slabě po kmínu případně po dalším koření; bez cizích příchutí a pachů. |
Konzistence | Konzistence – kůrka dobře propečená, křupavá. |
Nadstandardní parametry | Mouka z vlastního mlýna, výroba vlastního kvasu, dlouholetá tradice výroby chleba, velký podíl ruční práce, voda z pramene pod Kletí, více jak 65% pšeničné mouky a nejméně 30% žitné mouky z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků; těsto neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové, případně kyseliny octové a mléčné získané výhradně fermentačním procesem jako součásti stabilního kvasu. |
Technologický postup | Výroba těsta přímým způsobem vedení; |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 16.03.2021 06:39:30 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 16.03.2021 06:39:30 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |