Tisk

Srnínský chléb Šumava krájený balený 150 g

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničnožitný chléb kvasového typu
Číslo cechovní normy2017-08-22-0322
Číslo výrobku2017-08-22-0322/2546
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Pekárna Srnín s.r.o.
Srnín 65
381 01, Český Krumlov
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595012210162
Typ baleníbalený v sáčku
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Složení
Pšeničná mouka69.5 %
pitná voda
žitná mouka30.4 %
kvas
sůl
pekařský přípravek (pšeničný lepek, pšeničná vláknina, žitná mouka, látka zlepšující mouku E 300)
kmín
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
926.5 kJ / 100g
221.28 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.1 g/100g
Sacharidy48.1 g/100g
z toho cukry1.3 g/100g
Bílkoviny6 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled – pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru veky, nebo daný tvarem ošatky; pravidelně formovaný, klenutý. Vrchní kůrka hnědá, lesklá nebo moučená, popř. nařezávaná nebo s typickými prasklinami pro daný výrobek, nebo sypaná kmínem; nepřipálená. Spodní kůrka čistá nebo slabě moučená; nepřipálená.
Střída rovnoměrně pórovitá, barva po použitých složkách.

Vůně a chuť

Vůně a chuť – typická chlebová; příjemně nakyslá po zakyselujících složkách; slabě po kmínu případně po dalším koření; bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Konzistence – kůrka dobře propečená, křupavá.
Střída dobře propečená, pružná, měkká, pórovitá.

Nadstandardní parametry

Mouka z vlastního mlýna, výroba vlastního kvasu, dlouholetá tradice výroby chleba, velký podíl ruční práce, voda z pramene pod Kletí, více jak 65% pšeničné mouky a nejméně 30% žitné mouky z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků; těsto neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové, případně kyseliny octové a mléčné získané výhradně fermentačním procesem jako součásti stabilního kvasu.

Technologický postup

Výroba těsta přímým způsobem vedení;
zrání těsta;
tvarování;
kynutí;
pečení;
chladnutí,
krájení a balení,
expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno16.03.2021 06:37:05
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.03.2021 06:37:05
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g