Tisk

Pšeničná mouka hrubá

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničná mouka hrubá
Číslo cechovní normy2019-11-04-0458
Číslo výrobku2019-11-04-0458/2542
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - mlýnské obilné výrobky - mouka
Charakteristika výrobku

Mlýnský výrobek získaný mletím pšenice, která není GMO. Nebyla žádným způsobem ozářena a zemí původu je ČR.
Surovina pro výrobu pekárenských výrobků.
Určeno k další tepelné úpravě.
Trvanlivost 4 měsíce od data výroby.
sůl ≤0,01 g/100g výrobku.

Předkladatel
Společnost Pekárna Srnín s.r.o.
Srnín 65
381 01, Český Krumlov
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594009250426
Typ baleníbalená do papírového sáčku
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Složení
pšeničná mouka hrubá100 %
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1474 kJ / 100g
352.04 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.3 g/100g
Sacharidy71 g/100g
z toho cukry3.0 g/100g
Bílkoviny11.0 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina3.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva – jemný bílý prášek s nažloutlým odstínem.

Vůně a chuť

Vůně – typická moučná vůně, bez nepříjemného pachu.
Chuť – typicky moučná chuť, bez nahořklé, nakyslé nebo cizí pachuti

Konzistence

jemný prášek

Nadstandardní parametry

Bez přídatných látek.
Nakupované obilí výhradně od českých dodavatelů. S vyšším důrazem na nákup obilí z oblasti jižních Čech. Obilí je zpracováváno ve vlastním mlýně společnosti s dlouholetou tradicí, již od roku 1613.

Technologický postup

Mlýnský výrobek získaný postupným mletím pšenice a tříděním podle velikosti částic a obsahu minerálních látek.
Zrno pšenice je před vlastním mletím čištěno na speciálních strojích, kde se odstraňují příměsi a nečistoty, zrno se kondicionuje a odstraňují se vrchní obalové části zrna.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vlhkost nejvýše 15 %;
popel v sušině nejvíce 0,50 %;
mokrý lepek v sušině nejméně 24%;
granulace:
– propad sítem 485 µm nejméně 96,0%;
– propad sítem 162 µm nevíce 15%;
číslo poklesu nejméně 200 s.
Mikrobiologické požadavky vyhovují nařízení č. 2073/2005/ES o mikrobiologických kritériích na potraviny (ve znění pozdějších předpisů).
Chemické požadavky vyhovují Nařízení č. 1881/2006, stanoví limity kontaminujících látek a Nařízení ES č. 396/2005, stanoví maximální limity reziduí pesticidů v potravinách a krmivech.

Uživatel
Vytvořeno10.03.2021 14:29:25
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.03.2021 14:29:25
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g