Tisk

Chléb kmínový krájený – balený 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničnožitný kvasový chléb
Číslo cechovní normy2018-07-12-0395
Číslo výrobku2018-07-12-0395/2482
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb
Charakteristika výrobku

Pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru bochníku nebo veky, zdobený nařezáním vrchní části a s posypem celého kmínu.

Předkladatel
Společnost Globus ČR, v.o.s.
Kostelecká 822/75
196 00, Praha 9 - Čakovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód2130024001092
Typ baleníbalený do PP sáčku
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny
Složení
Pšeničná mouka50 %
žitná mouka50 %
pitná voda
žitný kvas (žitná mouka, pitná voda, startovací kultura)
jedlá sůl jodovaná
droždí
kmín1.5 %
pekařská směs (žitná mouka, pšeničný lepek, bramborové vločky, látka zlepšující mouku - kyselina askorbová)
Přídatné látky
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1099 kJ / 100g
262.48 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.2 g/100g
Sacharidy54 g/100g
z toho cukry1.9 g/100g
Bílkoviny7.7 g/100g
Sůl1.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

– Pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru bochníku nebo veky
– Vrchní kůrka hnědá, lesklá nařezaná, sypaná celým kmínem
– Spodní kůrka slabě moučená
– Střídka rovnoměrně pórovitá, barva po použitých složkách

Vůně a chuť

Typická chlebová, příjemná nakyslá po kvasu, slabě po kmínu.

Konzistence

– Kůrka dobře propečená;
– Střídka dobře propečená, pružná, měkká.

Nadstandardní parametry

Žitná mouka v množství 50%, neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.

Technologický postup

– Výroba žitného kvasu
– Výroba těsta nepřímým způsobem vedení na kvas;
– Zrání těsta;
– Tvarování;
– Kynutí;
– Pečení;
– Chladnutí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno16.02.2021 10:28:28
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.02.2021 10:28:28
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g