Tisk

Chléb dýňový 370 g

NázevHodnota
Cechovní normaSpeciální chléb
Číslo cechovní normy2018-10-11-0402
Číslo výrobku2018-10-11-0402/2419
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb
Charakteristika výrobku

Chléb formový ve tvaru hranolu. Vrchní kůrka a boky výrobky jsou obaleny dýňovým semínkem.

Předkladatel
Společnost Globus ČR, v.o.s.
Kostelecká 822/75
196 00, Praha 9 - Čakovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód2130953002092
Typ baleníbalený do PP sáčku
Velikost balení370 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny
Složení
žitná mouka60 %
Pšeničná mouka40 %
pitná voda
žitný kvas (žitná mouka, pitná voda, startovací kultura)
dýňové semínko12.5 %
jedlá sůl jodovaná
droždí
pekařská směs (žitná mouka, pšeničný lepek, bramborové vločky, látka zlepšující mouku - kyselina askorbová)
sladový extrakt: ječná sladová mouka nediastatická
posyp: dýňové semínko
Přídatné látky
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1149 kJ / 100g
274.42 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky4.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.5 g/100g
Sacharidy51 g/100g
z toho cukry1.9 g/100g
Bílkoviny8.9 g/100g
Sůl1.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

– Pravidelně formovaný ve tvaru hranolu;
– Vrchní kůrka hnědá a boky výrobku jsou obalený dýňovým semínkem;
– Spodní kůrka slabě moučená;
– Střídka rovnoměrně pórovitá, barva po použitých složkách.

Vůně a chuť

Typická chlebová, příjemná nakyslá po kvasu, po dýňových semínkách.

Konzistence

– Kůrka dobře propečená;
– Střídka dobře propečená, pružná, měkká.

Nadstandardní parametry

Podíl dýňového semínka 12,50%, neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.

Technologický postup

– Výroba žitného kvasu;
– Výroba těsta nepřímým způsobem vedení na kvas;
– Zrání těsta;
– Tvarování + obalení v daném posypu;
– Kynutí;
– Pečení;
– Chladnutí;
– Popř. krájení, balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno09.02.2021 10:33:44
VytvořilDana Gabrovská
Změněno09.02.2021 10:33:44
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g