Tisk

Máslová vánočka 550 g

NázevHodnota
Cechovní normaVánočka máslová s rozinkami a mandlemi
Číslo cechovní normy2016-03-18-0110
Číslo výrobku2016-03-18-0110/2487
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - jemné pečivo
Charakteristika výrobku

Výrobek typického tvaru, vytvarovaný ručním pletením šesti pramenů najednou. Vrchní kůrka kaštanově hnědá, lesklá, na bočních stranách světlejší, bohatě zdobená mandlovými plátky.

Předkladatel
Společnost Globus ČR, v.o.s.
Kostelecká 822/75
196 00, Praha 9 - Čakovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód2131653006496
Typ baleníbalená do PP sáčku
Velikost balení550 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny
Složení
Pšeničná mouka
pitná voda
máslo15 %
rozinky15 %
cukr krupice
droždí
Vaječná melanž
jedlá sůl
sušené odtučněné mléko
pekařská směs ( pšeničný lepek, pšeničná mouka, pšeničná sladová mouka, sušený kvas/pšeničná mouka, startovací kultura/ látka zlepšující mouku - kyselina askorbová)
přírodní citronové aroma
posyp: mandle plátky
Přídatné látky
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1414 kJ / 100g
337.71 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky7.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.8 g/100g
Sacharidy59.0 g/100g
z toho cukry17.0 g/100g
Bílkoviny8.9 g/100g
Sůl0.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek typického tvaru, vytvarovaný ručním pletením.

Vůně a chuť

Vůně a chuť typická po použitých surovinách (máslo, rozinky a mandle).

Konzistence

– Kůrka dobře propečená;
– Střída dobře propečená, vláčná.

Nadstandardní parametry

Neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.

Technologický postup

– Výroba těsta nepřímým způsobem vedení na omládek
– Zrání těsta
– Dělení na klonky a jejich tvarování
– Ruční tvarování (pletení)
– Kynutí
– Dohotovení před pečením (mašlování, posyp mandlovými plátky)
– Chladnutí a následně balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno16.02.2021 10:57:43
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.02.2021 10:57:43
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g