Tisk

Máslový mazanec 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaMazanec máslový s rozinkami a mandlemi
Číslo cechovní normy2017-11-29-0356
Číslo výrobku2017-11-29-0356/2489
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - jemné pečivo
Charakteristika výrobku

Výrobek typického kulatého tvaru, pravidelně formovaný, klenutý. Vrchní kůrka kaštanově hnědá, lesklá, na bočních stranách kůrka světlejší, rovnoměrně sypaná mandlemi. Spodní kůrka hnědá, čistá, nepřipálená. Vůně a chuť typická pro daný výrobek a po použitých složkách (máslo, rozinky, mandle).

Předkladatel
Společnost Globus ČR, v.o.s.
Kostelecká 822/75
196 00, Praha 9 - Čakovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód2132490000005
Typ baleníbalený do PP sáčku
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny
Složení
Pšeničná mouka
pitná voda
máslo15 %
rozinky15 %
cukr krupice
droždí
Vaječná melanž
jedlá sůl
sušené odtučněné mléko
pekařská směs ( pšeničný lepek, pšeničná mouka, pšeničná sladová mouka, sušený kvas/pšeničná mouka, startovací kultura/ látka zlepšující mouku - kyselina askorbová)
přírodní citronové aroma
posyp: mandle plátky
Přídatné látky
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1369 kJ / 100g
326.96 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky7.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.7 g/100g
Sacharidy56.0 g/100g
z toho cukry14.0 g/100g
Bílkoviny9.2 g/100g
Sůl0.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek typického kulatého tvaru, pravidelně formovaný, klenutý.

Vůně a chuť

Vůně a chuť typická po použitých surovinách (máslo, rozinky a mandle).

Konzistence

– Kůrka dobře propečená;
– Střída dobře propečená, vláčná.

Nadstandardní parametry

Neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.

Technologický postup

– Výroba těsta nepřímým způsobem vedení na omládek
– Zrání těsta
– Dělení těsta
– Tvarování těstových kusů
– Kynutí
– Dohotovení před pečením (mašlování, naříznutí do kříže, posyp mandlovými plátky)
– Chladnutí a následně balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno16.02.2021 14:40:09
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.02.2021 14:40:09
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g