Máslový mazanec 1000 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Mazanec máslový s rozinkami a mandlemi |
Číslo cechovní normy | 2017-11-29-0356 |
Číslo výrobku | 2017-11-29-0356/2490 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - jemné pečivo |
Charakteristika výrobku | Výrobek typického kulatého tvaru, pravidelně formovaný, klenutý. Vrchní kůrka kaštanově hnědá, lesklá, na bočních stranách kůrka světlejší, rovnoměrně sypaná mandlemi. Spodní kůrka hnědá, čistá, nepřipálená. Vůně a chuť typická pro daný výrobek a po použitých složkách (máslo, rozinky, mandle). |
Předkladatel | |
Společnost | Globus ČR, v.o.s. Kostelecká 822/75 196 00, Praha 9 - Čakovice Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 2001800066379 |
Typ balení | balený do PP sáčku |
Velikost balení | 1000 g |
Způsob distribuce výrobku | vlastní prodejny |
Složení | |
Pšeničná mouka | |
pitná voda | |
máslo | 15 % |
rozinky | 15 % |
cukr krupice | |
droždí | |
Vaječná melanž | |
jedlá sůl | |
sušené odtučněné mléko | |
pekařská směs ( pšeničný lepek, pšeničná mouka, pšeničná sladová mouka, sušený kvas/pšeničná mouka, startovací kultura/ látka zlepšující mouku - kyselina askorbová) | |
přírodní citronové aroma | |
posyp: mandle plátky | |
Přídatné látky | |
E 300 - Kyselina askorbová | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
3 | Vejce - Vejce a výrobky z nich |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
8 | Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich |
Energetická hodnota výrobku | |
1369 kJ / 100g | |
326.96 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 7.2 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 3.7 g/100g | Sacharidy | 56.0 g/100g | z toho cukry | 14.0 g/100g | Bílkoviny | 9.2 g/100g | Sůl | 0.6 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Výrobek typického kulatého tvaru, pravidelně formovaný, klenutý. |
Vůně a chuť | Vůně a chuť typická po použitých surovinách (máslo, rozinky a mandle). |
Konzistence | – Kůrka dobře propečená; |
Nadstandardní parametry | Neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové. |
Technologický postup | – Výroba těsta nepřímým způsobem vedení na omládek |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 16.02.2021 14:42:42 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 16.02.2021 14:42:42 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |