Tisk

Máslová vánočka De luxe 1000 g

NázevHodnota
Cechovní normaVánočka máslová s rozinkami a mandlemi
Číslo cechovní normy2016-03-18-0110
Číslo výrobku2016-03-18-0110/2488
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - jemné pečivo
Charakteristika výrobku

Výrobek typického tvaru, vytvarovaný ručním pletením osmi pramenů najednou s vrchním vloženým pramenem. Vrchní kůrka kaštanově hnědá, lesklá, na bočních stranách světlejší, bohatě zdobená mandlovými plátky. Výrobek vyniká hmotností 1000g.

Předkladatel
Společnost Globus ČR, v.o.s.
Kostelecká 822/75
196 00, Praha 9 - Čakovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód2134150000004
Typ baleníbalená do PP sáčku a vložena do dárkové krabice
Velikost balení1000 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny
Složení
Pšeničná mouka
pitná voda
rozinky (rozinky, rostlinný olej bavlníkový, slunečnicový, řepkový v různém poměru - max. 0, 5 %)15 %
máslo15 %
cukr krupice
droždí
Vaječná melanž
pomerančová kůra kandovaná(pomerančová kůra/49 %/glukózo-fruktózový sirup, cukr, regulátor kyselosti - kyselina citronová, konzervant - oxid siřičitý)
lihovina - tuzemský (pitná voda, líh, aroma, cukr, barvivo - karamel)
sušené odtučněné mléko
vanilínový cukr (cukr krupice, ethylvanilin)
pekařská směs ( pšeničný lepek, pšeničná mouka, pšeničná sladová mouka, sušený kvas/pšeničná mouka, startovací kultura/ látka zlepšující mouku - kyselina askorbová)
přírodní citronové aroma s dalšími aromaty
posyp: mandle plátky
Přídatné látky
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1491 kJ / 100g
356.1 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky8.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.3 g/100g
Sacharidy57.0 g/100g
z toho cukry15.0 g/100g
Bílkoviny11.0 g/100g
Sůl0.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek typického tvaru, vytvarovaný ručním pletením.

Vůně a chuť

Vůně a chuť typická po použitých surovinách (máslo, rozinky, citrusy a mandle).

Konzistence

– Kůrka dobře propečená;
– Střída dobře propečená, vláčná.

Nadstandardní parametry

Neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.

Technologický postup

– Výroba omládku, kterým je prokvašený polotovar z pšeničné mouky, vody, droždí a cukru
– Zrání těsta
– Dělení na klonky a jejich tvarování
– Ruční tvarování (pletení)
– Kynutí
– Dohotovení před pečením (mašlování, posyp mandlovými plátky)
– Chladnutí a následně balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno16.02.2021 11:47:29
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.02.2021 11:47:29
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g