Tisk

Chléb slunečnicový

NázevHodnota
Cechovní normaVícezrnný chléb
Číslo cechovní normy2018-10-12-0403
Číslo výrobku2018-10-12-0403/0632
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Adélka a.s.
U Pekárny 849
39301, Pelhřimov
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595021017561
Typ baleníPP sáček
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny, maloobchod
Složení
Pšeničná mouka
pitná voda
žitná mouka
žitný kvas
semínko slunečnicové7 %
lámanka žitná
lněné semínko
droždí
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnand draselný)
pšeničné otruby
bramborové vločky
ječná sladová mouka
semolina
pšeničná sladová moučka
kmín
posyp:slunečnicové semínko
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1118 kJ / 100g
267.02 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky4.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.5 g/100g
Sacharidy46.2 g/100g
z toho cukry1 g/100g
Bílkoviny8.8 g/100g
Sůl1.2 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina5.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
  • Pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru bochníku či veky, nebo daný tvarem formy nebo ošatky.
  • Vrchní kůrka hnědá, lesklá nebo moučená popř. nařezávaná nebo s typickými prasklinami pro daný výrobek, nebo sypaná posypem.
  • Spodní kůrka čistá nebo slabě moučená.
  • Střída rovnoměrně pórovitá, barva po použitých složkách.
Vůně a chuť
  • Typická chlebová, po použitých složkách v těstě nebo v posypu; při použití kvasu nakyslá; bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
  • Kůrka dobře propečená, křupavá.
  • Střída dobře propečená, pružná, měkká.

 

Nadstandardní parametry

Mlýnské výrobky z jiných obilovin než pšenice a žita a/nebo pseudoobiloviny a/nebo luštěniny a/nebo olejniny v celkovém množství nejméně 7 % z celkové hmotnosti použitých mlýnských obilných výrobků; neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.

Technologický postup
  • výroba těsta nepřímým/přímým způsobem vedení;
  • zrání těsta;
  • tvarování;
  • kynutí;
  • pečení;
  • chladnutí;
  • popř. krájení a balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno04.01.2019 11:23:25
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.01.2019 11:23:25
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě