Tisk

Chléb pelhřimovský Konzumní – nebalený, 1 200 g

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničnožitný kvasový chléb
Číslo cechovní normy2018-07-12-0395
Číslo výrobku2018-07-12-0395/0641
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Adélka a.s.
U Pekárny 849
39301, Pelhřimov
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595021011118
Typ balenínebalený
Velikost balení1200 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny, maloobchod
Složení
Pšeničná mouka59 %
voda
žitná mouka40 %
žitný kvas
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnand draselný)
droždí
pekařský přípravek (žitná mouka, pšeničný lepek, bramborové vločky)
kmín
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
967 kJ / 100g
230.95 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.1 g/100g
Sacharidy45.2 g/100g
z toho cukry1 g/100g
Bílkoviny7.2 g/100g
Sůl1.4 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina4.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

• Pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru bochníku či veky, nebo daný tvarem ošatky.
• Vrchní kůrka hnědá; lesklá nebo moučená, popř. nařezávaná nebo s typickými prasklinami pro daný výrobek nebo sypaná kmínem; nepřipálená.
• Spodní kůrka čistá, popřípadě slabě moučená; nepřipálená.
• Střída rovnoměrně pórovitá, barva po použitých složkách.

Vůně a chuť

Typická chlebová; příjemně nakyslá po kvasu; slabě po kmínu případně po dalším koření; bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

• Kůrka dobře propečená.
• Střída dobře propečená, pružná, měkká.

Nadstandardní parametry

Nadstandardní parametry:
Chléb kypřen přírodním žitným kvasem, který je vyráběn z žitné mouky, vody a speciální kultury kvasinek a bakterií, v několika stupních pomnožován, čímž se vytváří specifická mikroflóra v symbióze žijících lactobakterií a kvasinek

Technologický postup

• výroba žitného příp. pšeničného kvasu;
• výroba těsta nepřímým způsobem vedení na kvas;
• zrání těsta;
• tvarování;
• kynutí;
• pečení;
• chladnutí, popř. krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno09.01.2019 14:10:50
VytvořilDana Gabrovská
Změněno09.01.2019 14:10:50
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený