Tisk

Chléb Ličenský Zrník

NázevHodnota
Cechovní normaCelozrnný chléb
Číslo cechovní normy2017-08-22-0320
Číslo výrobku2017-08-22-0320/0610
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky
Charakteristika výrobku

Původ hlavních surovin: Mouka a kvas původ ČR, slunečnice Bulharsko, Moldavie

Předkladatel
Společnost BEAS, a.s.
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594010364716
Typ balenínebalený
Velikost balení400 g
Složení
mouka žitná celozrnná26 %
pitná voda35 %
slunečnice21 %
žitný kvas10 %
dýňové semínko
lněné semínko
droždí
jedlá sůl
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1550 kJ / 100g
370.19 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky20 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.1 g/100g
Sacharidy35 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny11 g/100g
Sůl2.1 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina5.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
  • Pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru bochníku či veky, nebo daný tvarem formy nebo ošatky.
  • Vrchní kůrka hnědá, lesklá nebo moučená, popř. nařezávaná nebo s typickými prasklinami pro daný výrobek, nebo sypaná posypem.
  • Spodní kůrka čistá nebo slabě moučená.
  • Střída rovnoměrně pórovitá, barva po použitých složkách.
Vůně a chuť

Typická chlebová, po použitých složkách; při použití kvasu nakyslá; bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence
  • Kůrka dobře propečená, křupavá.
  • Střída dobře propečená, pružná, měkká.

 

Nadstandardní parametry

Nejméně 85 % celozrnných mouk nebo jim odpovídající množství upravených obalových částic z obilky z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků v těstě; neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.

Technologický postup
  • výroba těsta nepřímým/přímým  způsobem vedení;
  • zrání těsta;
  • tvarování;
  • kynutí;
  • pečení;
  • chladnutí, popř, krájení a balení.

 

 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno15.10.2018 09:19:14
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.10.2018 09:19:14
Procesní stav
Procesní stavSchválený