Tisk

Sandwich světlý

NázevHodnota
Cechovní normaToastový a sandwichový pšeničný světlý chléb
Číslo cechovní normy2018-04-26-0384
Číslo výrobku2018-04-26-0384/1215
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky
Charakteristika výrobku

Chléb pšeničný, tvar hranolu krájený na pravidelné plátky.Původ hlavních surovin: Mouka – původ ČR;
použitý pekařský přípravek: pšeničná mouka, sušený pšeničný kvas, neaktivní droždí, pšeničná vláknina, enzymy, látka zlepšující mouku kyselina askorbová).

Předkladatel
Společnost BEAS, a.s.
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594010360374
Typ baleníPP fólie
Velikost balení400 g
Složení
Pšeničná mouka %
pitná voda %
řepkový olej %
droždí %
sůl s jódem (chlorid sodný, jodičnan draselný)
cukr
pekařský přípravek
Přídatné látky
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1249 kJ / 100g
298.3 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky5.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.0 g/100g
Sacharidy55.0 g/100g
z toho cukry2.6 g/100g
Bílkoviny8.3 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina5.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Tvar a vzhled – pravidelný dle formy (hranol), krájený na stejnoměrné plátky.
Kůrka, povrch – zlatohnědá barva, čistý povrch.
Střída – dobře propečená, rovnoměrně jemně pórovitá, barva světlá.

Vůně a chuť

Vůně a chuť – příjemná, typická pro pšeničné pečivo.

Konzistence

Střídka dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, stejnoměrné jemné póry rovnoměrně rozložené po celé ploše.

Nadstandardní parametry

Výrobek neobsahuje jiné přídatné látky než uvedené v přípustných složkách; charakteristické senzorické vlastnosti pro toast nebo sandwich.

Technologický postup

Příprava a dávkování surovin, mísení a hnětení, zrání těsta, dělení a vkládání do forem, kynutí, pečení v peci, chladnutí, krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli do 1,3 g/100g

Uživatel
Vytvořeno15.11.2018 07:46:41
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.11.2018 07:46:41
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený