Tisk

Chléb kmínový 1

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničnožitný kvasový chléb
Číslo cechovní normy2018-07-12-0395
Číslo výrobku2018-07-12-0395/1820
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb
Charakteristika výrobku

Pšenično-žitný chléb balený,krájený

Předkladatel
Společnost NOPEK, a.s.
náměstí Pod kaštany 724
566 01, Vysoké Mýto
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594001296682
Typ baleníPP sáček
Velikost balení550 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní pekárny (Hořice)
Složení
kvas (pitná voda, žitná mouka)
Pšeničná mouka
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
kmín
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1041 kJ / 100g
248.63 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.2 g/100g
Sacharidy47.0 g/100g
z toho cukry2.9 g/100g
Bílkoviny8.8 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina5.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru veky, krájený na rovnoměrné plátky.
Kůrka: hnědé barvy, lesklá nebo moučená.

Vůně a chuť

typická chlebová, příjemně nakyslá po kvasu, slabě po kmínu, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

• Kůrka dobře propečená.
• Střída dobře propečená, pružná, měkká.

Nadstandardní parametry

Chléb zakyselený pouze kvasem. V případě použití kvasů z žitné i pšeničné mouky se jedná o chléb dvoukvasový. Žitná mouka v množství nejméně 35 % z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků. Neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.

Technologický postup

• výroba žitného příp. pšeničného kvasu;
• výroba těsta nepřímým způsobem vedení na kvas;
• zrání těsta;
• tvarování;
• kynutí;
• pečení;
• chladnutí, popř. krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno24.07.2019 07:57:03
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.07.2019 07:57:03
Procesní stav
Procesní stavSchválený