Tisk

Chléb kmínový 570 g krájený, balený

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničnožitný kvasový chléb
Číslo cechovní normy2018-07-12-0395
Číslo výrobku2018-07-12-0395/1823
Zařazení dle legislativy
Charakteristika výrobku

Původ surovin:
Pšeničná a žitná mouka – ČR,
voda – ČR,
sůl – Německo,
droždí – UK,
non-E stabilizátor chleba (pšeničná lepek, žitná mouka, sušená šťáva z aceroly, enzym (lepek))– ČR,
kmín – ČR.

 

Předkladatel
Společnost Pekárna Racek, s.r.o.
Gen. Štefánika 185/38
75002, Přerov
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594058800931
Typ baleníPP sáček 270 x 315 x 30
Velikost balení570 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní pekárna
Složení
Pšeničná mouka
žitná mouka
voda
žitný kvas(voda, žitná mouka, kvasná kultura)
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)
droždí
Non-E stabilizátor chleba
kmín0.2 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1150.5 kJ / 100g
274.78 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.17 g/100g
Sacharidy53.8 g/100g
z toho cukry3.0 g/100g
Bílkoviny8.9 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Tvar – klenutý, dobře formovaný dle oválné ošatky;
Kůrka – kaštanově hnědá až světle hnědá, lesklá nebo pomoučená;
Střída –– dobře propečená, pórovitá, pružná, vláčná, dobře propečená, pórovitá, pružná, vláčná, stejnoměrně zabarvená stejnoměrně zabarvená.

Vůně a chuť

Vůně – příjemná, s je mnou vůní kmínu;
Chuť – příjemná, výrazně chlebová s jemnou příchutí kmínu.

Konzistence

• Kůrka dobře propečená.
• Střída dobře propečená, pružná, měkká.

Nadstandardní parametry

Chléb neobsahuje žádné přídatné látky

Technologický postup

Výroba kvasu, výroba chlebového těsta, zrání těsta v koši, tvarování těsta, kynutí chleba, pečení chleba na
etážových pecích, chladnutí, balení a krájení chleba.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno18.10.2019 08:11:09
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.10.2019 08:11:09
Procesní stav
Procesní stavSchválený