Tisk

Chléb farmářský

NázevHodnota
Cechovní normaVícezrnný chléb
Číslo cechovní normy2018-10-12-0403
Číslo výrobku2018-10-12-0403/0630
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Adélka a.s.
U Pekárny 849
39301, Pelhřimov
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595021017714
Typ baleníPP sáček
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Složení
Pšeničná mouka
voda
žitná mouka
žitný kvas
pšeničné zrno
lněné semínko
pšeničná lámanka
droždí
semínko slunečnicové
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnand draselný)
bramborové vločky
semolina
pšeničná sladová moučka
kmín
posyp - křupka kukuřičná (kukuřičná krupice)
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1091 kJ / 100g
260.57 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.3 g/100g
Sacharidy47.8 g/100g
z toho cukry0.8 g/100g
Bílkoviny9 g/100g
Sůl1.2 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina5.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
  • Pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru bochníku či veky, nebo daný tvarem formy nebo ošatky.
  • Vrchní kůrka hnědá, lesklá nebo moučená popř. nařezávaná nebo s typickými prasklinami pro daný výrobek, nebo sypaná posypem.
  • Spodní kůrka čistá nebo slabě moučená.
  • Střída rovnoměrně pórovitá, barva po použitých složkách.
Vůně a chuť
  • Typická chlebová, po použitých složkách v těstě nebo v posypu; při použití kvasu nakyslá; bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
  • Kůrka dobře propečená, křupavá.
  • Střída dobře propečená, pružná, měkká.

 

Nadstandardní parametry

Mlýnské výrobky z jiných obilovin než pšenice a žita a/nebo pseudoobiloviny a/nebo luštěniny a/nebo olejniny v celkovém množství nejméně 7 % z celkové hmotnosti použitých mlýnských obilných výrobků; neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.

Technologický postup
  • výroba těsta nepřímým/přímým způsobem vedení;
  • zrání těsta;
  • tvarování;
  • kynutí;
  • pečení;
  • chladnutí;
  • popř. krájení a balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno13.08.2019 14:28:49
VytvořilDana Gabrovská
Změněno13.08.2019 14:28:49
Procesní stav
Procesní stavSmazaný