Tisk

Venkovská klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/0710
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34,
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód293857
Typ baleníochranná atmosféra, plastová folie
Velikost balení1.2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso97 %
pitná voda
jedlá sůl
česnek
směs koření
cukr
kouřové aroma
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1294 kJ / 100g
309.05 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky25.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.8 g/100g
Sacharidy0.6 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny19 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je naražený do vepřového střeva, na povrchu zlatavěhnědé barvy. Na řezu je patrná mozaika použité libové a tučné suroviny a koření.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je po použitém koření a po uzení.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Bez lepku;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Vysoký obsah masa (97 %);
Bez zvýrazňovačů chuti ;
Bez přídavku bílkovin.

Technologický postup

Předem připravený štes spolu s ostatními surovinami důkladně promícháme v kutru. Narážíme do vepřových střev, klipsujeme, udíme, vaříme, vychladíme. Výrobek je zabalen v ochranné atmosféře v plastové folii.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno15.12.2017 11:31:48
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.12.2017 11:31:48
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený