Český modrý mák 333 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Český modrý mák |
Číslo cechovní normy | 2019-01-14-0415 |
Číslo výrobku | 2019-01-14-0415/2415 |
Zařazení dle legislativy | Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich |
Charakteristika výrobku | potravinářské odrůdy, které splňují tuto cechovní normu; |
Předkladatel | |
Společnost | Česká zemědělská univerzita v Praze Kamýcká 129 16500, Praha 6 Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | sáček |
Velikost balení | 333 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
semeno Českého modrého máku | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 43 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 4.8 g/100g | Sacharidy | 15 g/100g | z toho cukry | 3.3 g/100g | Bílkoviny | 22 g/100g | Sůl | 0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled a barva: Tmavě modrá až šedá semena o velikosti cca 1,5 x 1,1 mm. |
Vůně a chuť | Typická pro tento druh potraviny, bez cizích příměsí. |
Konzistence | Sypká, bez hrudek. |
Nadstandardní parametry | Celkový podíl 100 % Českého modrého máku. Vyznačuje se významně nízkým přirozeným obsahem alkaloidů, zejména morfinu. Český modrý mák nemůže být zaměňován s technickým mákem produkovaným jako surovina pro farmaceutické využití. |
Technologický postup | Pěstování na vhodných pozemcích ve vymezených oblastech chráněných proti silným větrům, na vhodných půdách, kdy doba setí musí proběhnout nejpozději do 20. dubna s hloubkou setí maximálně 2 cm. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah morfinových alkaloidů: nejvýše 20 mg/kg |
Uživatel | |
Vytvořeno | 09.02.2021 11:46:18 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 09.02.2021 11:46:18 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |