Český modrý mák 500 kg
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Český modrý mák |
Číslo cechovní normy | 2019-01-14-0415 |
Číslo výrobku | 2019-01-14-0415/2407 |
Zařazení dle legislativy | Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich |
Charakteristika výrobku | Semena českého modrého máku 100% Hmotnost se může pohybovat v rozmezí 50 – 1 200 kg. |
Předkladatel | |
Společnost | Statek Domašín a.s. Domašín 140 25801, Vlašim Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | papírové pytle |
Velikost balení | 500 kg |
Způsob distribuce výrobku | velkoobchod |
Složení | |
český modrý mák | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Semeno ledvinovité, dlouhé cca 1,0 mm, na povrchu rozbrázděné v šestiúhelníkové plošky ohraničené mírně vystouplými žebry, zdravé, nepoškozené, vyzrálé, schopné skladování. |
Vůně a chuť | Chuť typická pro modrý mák, sladká, výrazná vůně typická pro modrý mák. |
Konzistence | Sypká, bez hrudek. |
Nadstandardní parametry | Nízký obsah alkaloidů, zejména morfinu. Český modrý mák nemůže být zaměňován s technickým mákem produkovaným jako surovina pro farmaceutické využití |
Technologický postup | Pěstování na vhodných pozemcích ve vymezených oblastech chráněných proti silným větrům, na vhodných půdách, kdy doba setí musí proběhnout nejpozději do 20. dubna s hloubkou setí maximálně 2 cm. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 05.02.2021 11:55:26 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 05.02.2021 11:55:26 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |