Tisk
Mák modrý mletý
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Český modrý mák mletý |
Číslo cechovní normy | 2019-10-23-0455 |
Číslo výrobku | 2019-10-23-0455/2409 |
Zařazení dle legislativy | Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich |
Charakteristika výrobku | Mák setý modrosemenný mletý, odrůdy: |
Předkladatel | |
Společnost | Ing. Bohumil Kratochvíl IBK TRADE Dolanská 7/337 16100, Praha c |
Definice balení | |
EAN kód | 8592459001896 |
Typ balení | polštářkový sáček |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
český modrý mák | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
2196 kJ / 100g | |
524.48 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 41.5 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 4.7 g/100g | Sacharidy | 28 g/100g | z toho cukry | 3 g/100g | Bílkoviny | 18 g/100g | Sůl | 0.8 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Prášek jemné zrnitosti, modrá až antracitová barva, výrazně maková chuť, bez cizích příchutí |
Vůně a chuť | • Chuť typická pro modrý mák, sladká. |
Konzistence | Sypká, bez hrudek. |
Nadstandardní parametry | Vyrobeno pouze z českého modrého máku podle ČCN 2019-01-14-0415. |
Technologický postup | 1. mletí semen jednoleté formy máku setého modrosemenného; |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Vlhkost max. 10 % Dle ČSN 569609, B1: 2 µg/kg B1 + B2 + G1 + G2: 4 µg/kg Obsah morfinových alkaloidů nejvýše 25mg/kg máku |
Uživatel | |
Vytvořeno | 08.02.2021 13:32:42 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 08.02.2021 13:32:42 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |