Český modrý mák
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Český modrý mák |
Číslo cechovní normy | 2019-01-14-0415 |
Číslo výrobku | 2019-01-14-0415/2205 |
Zařazení dle legislativy | Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich |
Charakteristika výrobku | Modrá semena máku setého odrůda Major |
Předkladatel | |
Společnost | Bronislava Scheidelová Tábor 6 74775, Velké Heraltice Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | sáček |
Velikost balení | 1 kg |
Způsob distribuce výrobku | velkoobchod, maloobchod |
Složení | |
český modrý mák | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Semeno ledvinovité, dlouhé cca 1,0 mm, na povrchu rozbrázděné v šestiúhelníkové plošky ohraničené mírně vystouplými žebry, zdravé, nepoškozené, vyzrálé, schopné skladování. |
Vůně a chuť | Chuť typická pro modrý mák, sladká. Vůně výrazná, typická pro modrý mák. |
Konzistence | Sypká, bez hrudek. |
Nadstandardní parametry | Celkový podíl 100 % Českého modrého máku. |
Technologický postup | Pěstování na vhodných pozemcích kdy doba setí musí proběhnout nejpozději do 5. Května. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah morfinových alkaloidů: nejvýše 20 mg/kg; |
Uživatel | |
Vytvořeno | 12.06.2020 11:22:11 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 12.06.2020 11:22:11 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Ocenění a značky kvality | |
Regionální potravina | |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |