Mák modrý celý BackMit 200g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Český modrý mák |
Číslo cechovní normy | 2019-01-14-0415 |
Číslo výrobku | 2019-01-14-0415/2359 |
Zařazení dle legislativy | Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich |
Charakteristika výrobku | Mák setý modrosemenný, odrůdy registrované v ČR (zapsané ve Státní odrůdové knize) plus odrůdy Major, Opal, Gerlach, Orfeus. |
Předkladatel | |
Společnost | VOG s.r.o. Všechromy 43 25163, Strančice Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 9001466223768 |
Typ balení | polštářový typ balení |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | velkoobchod, maloobchod |
Složení | |
český modrý mák | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
2293 kJ / 100g | |
547.65 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 45.2 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 11.6 g/100g | Sacharidy | 7.7 g/100g | z toho cukry | 4.0 g/100g | Bílkoviny | 22.2 g/100g | Sůl | 0.01 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Typický tvar semen modré až šedomodré barvy |
Vůně a chuť | Chuť typická pro mák, bez cizích příměsí a pachů. |
Konzistence | Sypká, bez hrudek. |
Nadstandardní parametry | Celkový podíl 100 % Českého modrého máku. |
Technologický postup | Pěstování na vhodných pozemcích ve vymezených oblastech chráněných proti silným větrům, na vhodných půdách, kdy doba setí musí proběhnout nejpozději do 20. dubna s hloubkou setí maximálně 2 cm. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Listeria monocytogenes a |
Uživatel | |
Vytvořeno | 16.12.2020 13:11:51 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 16.12.2020 13:11:51 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |