Tisk

Mák modrý celý BackMit 200g

NázevHodnota
Cechovní normaČeský modrý mák
Číslo cechovní normy2019-01-14-0415
Číslo výrobku2019-01-14-0415/2359
Zařazení dle legislativyŠkrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich
Charakteristika výrobku

Mák setý modrosemenný, odrůdy registrované v ČR (zapsané ve Státní odrůdové knize) plus odrůdy Major, Opal, Gerlach, Orfeus.

Předkladatel
Společnost VOG s.r.o.
Všechromy 43
25163, Strančice
Česká republika
Definice balení
EAN kód9001466223768
Typ balenípolštářový typ balení
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod, maloobchod
Složení
český modrý mák100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2293 kJ / 100g
547.65 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky45.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.6 g/100g
Sacharidy7.7 g/100g
z toho cukry4.0 g/100g
Bílkoviny22.2 g/100g
Sůl0.01 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Typický tvar semen modré až šedomodré barvy

Vůně a chuť

Chuť typická pro mák, bez cizích příměsí a pachů.

Konzistence

Sypká, bez hrudek.

Nadstandardní parametry

Celkový podíl 100 % Českého modrého máku.
Produkce v České republice.
Vyznačuje se významně nízkým přirozeným obsahem alkaloidů, zejména morfinu.

Technologický postup

Pěstování na vhodných pozemcích ve vymezených oblastech chráněných proti silným větrům, na vhodných půdách, kdy doba setí musí proběhnout nejpozději do 20. dubna s hloubkou setí maximálně 2 cm.
Sklizeň semen může být mechanizovaná (zpravidla v konvenčním zemědělství), kdy se mák sklízí buď s makovinou, od které se semena separují až před prodejem, nebo bez makoviny, případně ruční (především v ekologickém zemědělství).
Směs makoviny a máku musí být dosoušena v halách s aktivním větráním, aby při přepravě na větší vzdálenosti a při skladování nezplesnivěl.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Listeria monocytogenes  a
Salmonella – negativní;
Plísně – max. 50 000/g;
Kvasinky – max 50 000/g;
Aflatoxin B1 – max. 0,002 mg/kg;
Cadmium – max. 0,8 mg/kg;
Morfin – max. 20 mg/kg;
Vlhkost – max. 8%.

Uživatel
Vytvořeno16.12.2020 13:11:51
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.12.2020 13:11:51
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g