Tisk

Český karamel 0,2 l

NázevHodnota
Cechovní normaTekutý zkaramelizovaný cukr
Číslo cechovní normy2018-10-02-0396
Číslo výrobku2018-10-02-0396/1226
Zařazení dle legislativyPřírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - tekuté výrobky z cukru
Charakteristika výrobku

Ručně zkaramelizovaný cukr ve formě tekutého karamelu k doslazení čaje, kávy a různých alko i nealko nápojů, k dochucení jogurtů, kaší, zeleninových salátů, do polévek, omáček na zmrzlinu a pro křupavější kůrčičku při dopékání ryb a masa.

Předkladatel
Společnost Karamelový sen s.r.o.
U Poráků 512
38101, Český Krumlov
c
Definice balení
EAN kód8594184620083
Typ balenískleněná lahev
Velikost balení0.2 l
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
zkaramelizovaný řepný cukr74 %
voda26 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1243 kJ / 100g
296.87 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g/100g
Sacharidy74 g/100g
z toho cukry74 g/100g
Bílkoviny10 g/100g
Sůl0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled a barva:
Průhledná lehce karamelová barva.

Vůně a chuť

Vůně a chuť:
Sladká, lahodná, lehce karamelová, bez pachuti připálení a cizích příchutí.

Konzistence

Konzistence:
Konzistence hustějšího sirupu.

Nadstandardní parametry

Jedná se o nadstandartní kvalitní tekutý karamel díky tradičnímu postupu ruční výroby. Ovšem obohacený o současné technologie, protože celý proces je kontrolován infra – teploměrem.
Tento tekutý karamel je určen jak pro koncového zákazníka v obchodní síti, tak pro výrobce potravin.

Technologický postup

1. Cukr je za sucha karamelizován řízeným tepelným procesem
2. Za průběžné měření teploty je promícháván
3. Při dosažení vrcholu karamelizace, tj. 175 o C, se odstaví a zalije vařící vodou podle potřeby sušiny
4. S vodou se při varu spojí
5. Přelévá se do čistých skleněných lahví a zajistí uzávěrem

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Ručně zkaramelizovaný cukr ve formě tekutého karamelu bez chemických či konzervačních přísad a barviv.

Obsah sušiny: nad 74 %
Obsah v sušině ( + – 4%):
10 % fruktózy, 13 % glukózy, 50 % sacharózy

Uživatel
Vytvořeno19.11.2018 07:42:03
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.11.2018 07:42:03
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g