Českolipský kvasový chléb 1 200 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Pšeničnožitný kvasový chléb |
Číslo cechovní normy | 2018-07-12-0395 |
Číslo výrobku | 2018-07-12-0395/1155 |
Zařazení dle legislativy | Alkoholické i nealkoholické nápoje včetně balené vody |
Charakteristika výrobku | jedná se o kvasový pšenično-žitný chléb; nebalený |
Předkladatel | |
Společnost | JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. Generála Svobody 374/9a 460 01, Liberec XIII c |
Definice balení | |
Typ balení | nebalený |
Velikost balení | 1200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
Pšeničná mouka | 38.6 % |
žitná mouka | 22.5 % |
voda | 37.8 |
jedlá sůl | 1.1 % |
kmín | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
Energetická hodnota výrobku | |
990 kJ / 100g | |
236.45 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 1.1 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.1 g/100g | Sacharidy | 46.0 g/100g | z toho cukry | 1.7 g/100g | Bílkoviny | 8.5 g/100g | Sůl | 1.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | • Pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru bochníku či veky, nebo daný tvarem ošatky. |
Vůně a chuť | Typická chlebová; příjemně nakyslá po kvasu; slabě po kmínu případně po dalším koření; bez cizích příchutí a pachů. |
Konzistence | • Kůrka dobře propečená. |
Nadstandardní parametry | Chléb zakyselený pouze kvasem. V případě použití kvasů z žitné i pšeničné mouky se jedná o chléb dvoukvasový. Žitná mouka v množství nejméně 35 % z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků. Neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové. |
Technologický postup | • výroba žitného příp. pšeničného kvasu; |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | obsah soli do 1,1 %. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 03.10.2018 09:31:13 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 03.10.2018 09:31:13 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |