Tisk

Českolipská houska 60 g

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničné běžné pečivo
Číslo cechovní normy2017-12-01-0359
Číslo výrobku2017-12-01-0359/1978
Zařazení dle legislativyAlkoholické i nealkoholické nápoje včetně balené vody
Charakteristika výrobku

pšeničné běžné pečivo

Předkladatel
Společnost JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o.
Generála Svobody 374/9a
460 01, Liberec XIII
Česká republika
Definice balení
Typ balenínebalený
Velikost balení60 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
Pšeničná mouka
voda
droždí
rostlinný olej řepkový ( 4 % na mouku)
jedlá sůl1.2 %
zlepšující přípravek (pšeničná mouka, látka zlepšující mouku kyselina askorbová (E 300)
cukr
posypová jedlá sůl
mák0.3 %
kmín
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1173 kJ / 100g
280.15 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky4.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.4 g/100g
Sacharidy51.0 g/100g
z toho cukry2.0 g/100g
Bílkoviny9.2 g/100g
Sůl1.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Ražená houska pravidelného tvaru, klenutá, vrchní kůrka zlatohnědá, křupavá, sypaná mákem nebo bez posypu, spodní kůrka čistá, barva střídy světlá.

Vůně a chuť

Vůně a chuť: typická pečivová, bez cizích pachů a příchutí.

Konzistence

Střída jemně pórovitá, dobře propečená, pružná, měkká.

Nadstandardní parametry

Neobsahuje žádné přídatné látky kromě kyseliny askorbové, enzymů a látek obsažených v jedlé soli.

Technologický postup

výroba těsta přímým způsobem vedení – zrání těsta – dělení – ražení – uložení do přepravky – zamražení – expedice – rozmražení – kynutí – vlažení – posyp – pečení – chladnutí – nabízení k prodeji

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah soli do 1,2 %. dle platné legislativy.

Uživatel
Vytvořeno20.11.2019 08:56:28
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.11.2019 08:56:28
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený