Tisk
Českolipská houska 60 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Pšeničné běžné pečivo |
Číslo cechovní normy | 2017-12-01-0359 |
Číslo výrobku | 2017-12-01-0359/1978 |
Zařazení dle legislativy | Alkoholické i nealkoholické nápoje včetně balené vody |
Charakteristika výrobku | pšeničné běžné pečivo |
Předkladatel | |
Společnost | JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. Generála Svobody 374/9a 460 01, Liberec XIII Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | nebalený |
Velikost balení | 60 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
Pšeničná mouka | |
voda | |
droždí | |
rostlinný olej řepkový ( 4 % na mouku) | |
jedlá sůl | 1.2 % |
zlepšující přípravek (pšeničná mouka, látka zlepšující mouku kyselina askorbová (E 300) | |
cukr | |
posypová jedlá sůl | |
mák | 0.3 % |
kmín | |
Přídatné látky | |
E 300 - Kyselina L-askorbová | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
Energetická hodnota výrobku | |
1173 kJ / 100g | |
280.15 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 4.1 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.4 g/100g | Sacharidy | 51.0 g/100g | z toho cukry | 2.0 g/100g | Bílkoviny | 9.2 g/100g | Sůl | 1.2 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Ražená houska pravidelného tvaru, klenutá, vrchní kůrka zlatohnědá, křupavá, sypaná mákem nebo bez posypu, spodní kůrka čistá, barva střídy světlá. |
Vůně a chuť | Vůně a chuť: typická pečivová, bez cizích pachů a příchutí. |
Konzistence | Střída jemně pórovitá, dobře propečená, pružná, měkká. |
Nadstandardní parametry | Neobsahuje žádné přídatné látky kromě kyseliny askorbové, enzymů a látek obsažených v jedlé soli. |
Technologický postup | výroba těsta přímým způsobem vedení – zrání těsta – dělení – ražení – uložení do přepravky – zamražení – expedice – rozmražení – kynutí – vlažení – posyp – pečení – chladnutí – nabízení k prodeji |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | obsah soli do 1,2 %. dle platné legislativy. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 20.11.2019 08:56:28 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 20.11.2019 08:56:28 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |