Tisk

Českolipský kvasový chléb 800 g

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničnožitný kvasový chléb
Číslo cechovní normy2018-07-12-0395
Číslo výrobku2018-07-12-0395/1149
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb
Charakteristika výrobku

jedná se o kvasový pšenično-žitný chléb;
základní složky tuzemského původu: pšeničná mouka 63 % a žitná mouka 37 % na 100 % mouk;

krájený, balený.

Předkladatel
Společnost JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o.
Generála Svobody 374/9a
460 01, Liberec XIII
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594005291188
Typ baleníbalený, PP sáček
Velikost balení800 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
Pšeničná mouka38.6 %
žitná mouka22.5 %
voda37.8
jedlá sůl1.1 %
kmín
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
990 kJ / 100g
236.45 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.1 g/100g
Sacharidy46.0 g/100g
z toho cukry1.7 g/100g
Bílkoviny8.5 g/100g
Sůl1.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

• Pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru bochníku či veky, nebo daný tvarem ošatky.
• Vrchní kůrka hnědá; lesklá nebo moučená, popř. nařezávaná nebo s typickými prasklinami pro daný výrobek nebo sypaná kmínem; nepřipálená.
• Spodní kůrka čistá, popřípadě slabě moučená; nepřipálená.
• Střída rovnoměrně pórovitá, barva po použitých složkách.

Vůně a chuť

Typická chlebová; příjemně nakyslá po kvasu; slabě po kmínu případně po dalším koření; bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

• Kůrka dobře propečená.
• Střída dobře propečená, pružná, měkká.

Nadstandardní parametry

Chléb zakyselený pouze kvasem. V případě použití kvasů z žitné i pšeničné mouky se jedná o chléb dvoukvasový. Žitná mouka v množství nejméně 35 % z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků. Neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.

Technologický postup

• výroba žitného příp. pšeničného kvasu;
• výroba těsta nepřímým způsobem vedení na kvas;
• zrání těsta;
• tvarování;
• kynutí;
• pečení;
• chladnutí, popř. krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah soli do 1,1 %.

Uživatel
Vytvořeno03.10.2018 09:15:05
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.10.2018 09:15:05
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený