Tisk

Česká vejce – konzumní skořápková vejce třídy A

NázevHodnota
Cechovní normaČeská vejce - konzumní skořápková vejce třídy A
Číslo cechovní normy2015-12-02-0026
Číslo výrobku2015-12-02-0026/0378
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost ČESKÁ VEJCE CZ, a.s.
Zdislavice 214
257 64, Zdislavice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594013180078
Typ baleníKrabička na vejce z nasávané kartonáže L10
Velikost balení10 ks
Složení
vejce63 až 73 g
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
622 kJ / 100g
148.56 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky10.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.1 g/100g
Sacharidy0.9 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny12.5 g/100g
Sůl0.33 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: čisté s nepoškozenou skořápkou, barva skořápky bílá až tmavě hnědá, nemyté, označené, např. (1 CZ 1617), rozdělené do hmotnostních skupin (S-do 53 g, M- 53-63 g, L-63-73g, XL-nad 73 g)

barva: barva žloutku dle stupnice La Roche min.8

Vůně a chuť

chuť: typická pro vejce

vůně: bez cizího pachu

Konzistence

pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek

Nadstandardní parametry

Produkce vajec kura domácího z farem v České republice, krmeno krmivem vyrobeném v České republice, vejce tříděna a balena v České republice

Technologický postup
  1. Vejce od nosnic kura domácího jsou co nejdříve po snášce dopravována do třídíren nebo skladů vajec.
  2. Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce.
  3. Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa.
  4. Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena.
  5. Třídírny třídí, balí a označují vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec.
  6. Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu.
  7. Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno09.09.2017 18:05:27
VytvořilLucie Kobiánová
Změněno09.09.2017 18:05:27
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg