Tisk

Jogurt bílý s bifidokulturou, BONI

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt bílý zrající v tanku
Číslo cechovní normy2016-02-2-0099
Číslo výrobku2016-02-2-0099/2018
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetana tekutá - smetana ke šlehání
Charakteristika výrobku

Původ suroviny – Česká republika;Kysaný mléčný výrobek. Jogurt s bifidokulturou.
Bifidobacterium 106/g.

Předkladatel
Společnost Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o.
Zámecká 2/57
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód8594003021817
Typ baleníPP kelímek s Al víčkem
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
mléčná bílkovina
jogurtová kultura
Bifidobacterium
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
287 kJ / 100g
68.55 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.4 g/100g
Sacharidy4.6 g/100g
z toho cukry4.6 g/100g
Bílkoviny4.2 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: mléčně bílá

Vůně a chuť

Chuť: příjemně nakyslá, jogurtová, čistá po použité kultuře.
Vůně: příjemně nakyslá, jogurtová, čistá vůně po použité kultuře.

Konzistence

krémová, homogenní, uvolněná syrovátka není na závadu.

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko.
Jogurt neobsahuje přídatné látky.

Technologický postup

Standardizace mléčné směsi.
Pasterace, chlazení na fermentační teplotu.
Zakysání.
Zrání v tanku.
Ukončení zrání, chlazení v tanku.
Plnění do spotřebitelských obalů.
Chlazení, skladování, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno16.01.2020 15:22:21
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.01.2020 15:22:21
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSmazaný