Tisk

Acidofilní mléko, BONI

NázevHodnota
Cechovní normaAcidofilní mléko
Číslo cechovní normy2017-02-28-0180
Číslo výrobku2017-02-28-0180/2019
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetana tekutá - smetana ke šlehání
Charakteristika výrobku

Původ suroviny – Česká republika;

Kysaný mléčný výrobek. Acidofilní mléko.

Probiotická kultura (Lactobacillus acidophilus 106/g, Bifidobacterium 106/g, Streptococcus thermophilus 106/g).

Předkladatel
Společnost Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o.
Zámecká 2/57
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód8594003028373
Typ baleníPET lahev se šroubovým uzávěrem a PAP etiketou
Velikost balení1000 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
mléčná bílkovina
probiotická kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
254 kJ / 100g
60.66 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.6 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.4 g/100g
Sacharidy3.9 g/100g
z toho cukry3.9 g/100g
Bílkoviny3.2 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: mléčně bílá

Vůně a chuť

Vůně a chuť: příjemně kyselá, čistá po použitých kulturách.

Konzistence

Konzistence: polotekutá, homogenní, uvolněná syrovátka není na závadu.

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko.
Výrobek neobsahuje přídatné látky.

Technologický postup

Standardizace mléčné směsi.
Pasterace, chlazení na fermentační teplotu.
Zakysání.
Zrání v tanku.
Ukončení zrání, chlazení v tanku.
Plnění do spotřebitelských obalů.
Chlazení, skladování, expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Tučnost 3,6 % minimálně.

Uživatel
Vytvořeno16.01.2020 15:32:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.01.2020 15:32:38
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený