Tisk

Čerstvá vejce z klecového chovu, hmotnostní třída L, 30 kusů

NázevHodnota
Cechovní normaČeská vejce - konzumní skořápková vejce třídy A
Číslo cechovní normy2015-12-02-0026
Číslo výrobku2015-12-02-0026/0401
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost ZLATÁ VEJCE, a.s.
Tyršova 2075
256 01, Benešov
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594016240724
Typ baleníAl-folie a polyamid/PE-folie
Velikost balení30 ks
Složení
vejce63 až 73 g
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
622 kJ / 100g
148.56 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky10.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.1 g/100g
Sacharidy0.9 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny12.5 g/100g
Sůl0.33 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled skořápky – čistá, nepoškozená a normálního tvaru
Vzduchová bublina – výška nepřesahuje 6 mm

Vůně a chuť

Vůně – bez cizích zápachů
Chuť – typická pro vejce

Konzistence
  • Žloutek – nezřetelně viditelný, bez zřetelné obvodové hranice, bez cizích tělísek, barvy min. 10 dle stupnice La Roche
  • Bílek – čistý, průhledný, bez cizích tělísek
  • Konsistence – rosolovitá
Nadstandardní parametry

Vejce pocházejí od nosnic z farem v České republice, krmených krmivem vyrobeným v České republice a tříděných a zabalených v České republice.

Technologický postup
  1. Vejce od nosnic kura domácího jsou co nejdříve po snášce dopravována do třídíren nebo skladů vajec.
  2. Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce.
  3. Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa.
  4. Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena.
  5. Třídírny třídí, balí a označují vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec.
  6. Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu.
  7. Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno09.09.2017 17:12:28
VytvořilJuraj Schummer
Změněno09.09.2017 17:12:28
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený