Tisk

Vejce konzumní nosnic – 30XL

NázevHodnota
Cechovní normaČeská vejce - konzumní skořápková vejce třídy A
Číslo cechovní normy2015-12-02-0026
Číslo výrobku2015-12-02-0026/2183
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Charakteristika výrobku

Vejce konzumní nosnic – Hmotnostní skupina XL (73 g a více);
Čerstvá vejce jakostní třídy A;
Hmotnostní třída XL (nad 73 g);
Vejce jsou balena do obalu z nasávané kartonáže v počtu kusů vajec 30.

Předkladatel
Společnost PROAGRO Nymburk a.s.
Poděbradská 2026
28872, Nymburk
Česká republika
Definice balení
Typ balenípapírové proložky volné nebo zafoliované
Velikost balení30 ks
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vejce třídy A
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
622 kJ / 100g
148.56 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky10.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.1 g/100g
Sacharidy0.9 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny12.5 g/100g
Sůl0.33 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled skořápky – čistá, nepoškozená a normálního tvaru
Vzduchová bublina – výška nepřesahuje 6 mm
Žloutek – nezřetelně viditelný, bez zřetelné obvodové hranice, bez cizích tělísek, barvy min. 10 dle stupnice La Roche
Bílek – čistý, průhledný, rosolovité konzistence, bez cizích tělísek

Vůně a chuť

chuť: typická pro vejce
vůně: bez cizího pachu

Konzistence

pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek

Nadstandardní parametry

Produkce vajec kura domácího z farem v České republice, krmeno krmivem vyrobeném v České republice, vejce tříděna a balena v České republice;

Během třídění jsou vejce exponována krátkému UV ozáření, které zahubí 99,9% potenciálních patogenů na skořápce, což výrazně zvyšuje potravinovou bezpečnost a eliminuje riziko následné kontaminace vinou nesprávného skladování či manipulace.

Technologický postup

Snesená vejce jsou přepravena dopravníkem přímo na třídičku, nebo jsou na farmě uložena do přepravních obalů a následně dopravena na třídičku. Na třídičce jsou prosvícením vytříděna nestandardní vejce, vážením jsou vejce tříděna podle váhových kategorií a nakonec jsou vejce zabalena do obalu. Vejce jsou skladována při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vzhled skořápky – čistá, nepoškozená a normálního tvaru
Vzduchová bublina – výška nepřesahuje 6 mm
Žloutek – nezřetelně viditelný, bez zřetelné obvodové hranice, bez cizích tělísek, barvy min. 10 dle stupnice La Roche
Bílek – čistý, průhledný, rosolovité konzistence, bez cizích tělísek

Bez přítomnosti bakterií rodu Salmonella

Uživatel
Vytvořeno03.06.2020 07:25:22
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.06.2020 07:25:22
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g