Vejce konzumní nosnic – 30XL
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Česká vejce - konzumní skořápková vejce třídy A |
Číslo cechovní normy | 2015-12-02-0026 |
Číslo výrobku | 2015-12-02-0026/2183 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce |
Charakteristika výrobku | Vejce konzumní nosnic – Hmotnostní skupina XL (73 g a více); |
Předkladatel | |
Společnost | PROAGRO Nymburk a.s. Poděbradská 2026 28872, Nymburk Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | papírové proložky volné nebo zafoliované |
Velikost balení | 30 ks |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vejce třídy A | |
Alergeny | |
3 | Vejce - Vejce a výrobky z nich |
Energetická hodnota výrobku | |
622 kJ / 100g | |
148.56 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 10.2 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 3.1 g/100g | Sacharidy | 0.9 g/100g | z toho cukry | 0.9 g/100g | Bílkoviny | 12.5 g/100g | Sůl | 0.33 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled skořápky – čistá, nepoškozená a normálního tvaru |
Vůně a chuť | chuť: typická pro vejce |
Konzistence | pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek |
Nadstandardní parametry | Produkce vajec kura domácího z farem v České republice, krmeno krmivem vyrobeném v České republice, vejce tříděna a balena v České republice; Během třídění jsou vejce exponována krátkému UV ozáření, které zahubí 99,9% potenciálních patogenů na skořápce, což výrazně zvyšuje potravinovou bezpečnost a eliminuje riziko následné kontaminace vinou nesprávného skladování či manipulace. |
Technologický postup | Snesená vejce jsou přepravena dopravníkem přímo na třídičku, nebo jsou na farmě uložena do přepravních obalů a následně dopravena na třídičku. Na třídičce jsou prosvícením vytříděna nestandardní vejce, vážením jsou vejce tříděna podle váhových kategorií a nakonec jsou vejce zabalena do obalu. Vejce jsou skladována při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Vzhled skořápky – čistá, nepoškozená a normálního tvaru Bez přítomnosti bakterií rodu Salmonella |
Uživatel | |
Vytvořeno | 03.06.2020 07:25:22 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 03.06.2020 07:25:22 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |