Tisk

Čerstvé mléko polotučné 0,5 l

NázevHodnota
Cechovní normaČerstvé mléko pasterované
Číslo cechovní normy2015-12-22-0106
Číslo výrobku2015-12-22-0106/1335
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetana tekutá - smetana ke šlehání
Charakteristika výrobku

Původ suroviny – Česká republika

Předkladatel
Společnost Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
586 01, Jihlava
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594006320160
Typ baleníkartonový obal Pure-Pak
Velikost balení0.5 l
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
pasterované mléko
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
190 kJ / 100g
45.38 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.9 g/100g
Sacharidy4.6 g/100g
z toho cukry4.6 g/100g
Bílkoviny3.2 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: bílá až s lehce nažloutlým odstínem

Vůně a chuť

čistá bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

tekutá, stejnorodá tekutina bez usazenin

Nadstandardní parametry

mléčný tuk minimálně 1,5 %
stáří mléka před zpracováním i suroviny po odstředění celkem max. 48 hod, neobsahuje žádné aditivní látky

Technologický postup

Syrové kravské mléko se standardizuje na obsah tuku 1,5%, následně se pasteruje. Skladuje se při teplotě +2 až +8 °C. Plní se do kartonových obalů PURE-PAK.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.02.2019 09:56:23
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.02.2019 09:56:23
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený