Tisk

Capone VB ( vážené, vakuově balené)

NázevHodnota
Cechovní normaSalám trvanlivý fermentovaný
Číslo cechovní normy2016-08-08-0074
Číslo výrobku2016-08-08-0074/1004
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 130g masa; obal – nejedlé střívko

Předkladatel
Společnost KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
767 01 , Kroměříž
Česká republika
Definice balení
EAN kód293926
Typ balenívakuové balení
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
vepřové kůže
dextróza
extrakt z červeného vína a červené řepy
koření
extrakty koření
zelený pepř
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 150 a: Karamel (Barvivo)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2102 kJ / 100g
502.03 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky45 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny19 g/100g
Sacharidy3.1 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny22 g/100g
Sůl3.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrchový vzhled: povrch je lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná

Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, barvy  cihlově červené,  s kuličkami zelenéhopepře,bez shluku tukových nebo libových částic

Vůně a chuť

Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná s převažující chutí pepře, na skusu výrobek vláčný až křehký;

Vůně: příjemná, aromatická po použitých surovinách a koření

Konzistence

příjemná na skus, tužší

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa;
nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,9;
bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

1. příprava surovin
2. mělnění suroviny a míchání díla
3. plnění
4. tvarování do obdélníkového tvaru
5. zrání a sušení
6. chlazení
7. balení a etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku: 45,34g/100g

obsah ČSB:  16,19 g/100g

 

poměrový parametr obsah tuku/ obsah ČSB: 2,9

Uživatel
Vytvořeno18.06.2018 09:40:06
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.06.2018 09:40:06
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený