Tisk

Hovězí klobása MERGUEZ

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1585
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Tepelně opracovaný masný výrobek.

Předkladatel
Společnost CHOVSERVIS a.s.
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594164905605
Typ balenívakuově balené
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod, maloobchod
Složení
hovězí maso90 %
pitná voda
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
cukr
koření
maltodextrin
extrakty koření
kolagenní střevo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 451 - Trifosforečnany
E 120 - Košenila
Alergeny
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
756 kJ / 100g
180.56 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky11.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.4 g/100g
Sacharidy1.5 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny19.0 g/100g
Sůl2.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Na řezu je znatelná hrubě zrněná struktura masa, barva hnědočervená po hovězím mase a paprice, s viditelnými částicemi použitého koření.

Vůně a chuť

Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení

Vůně příjemná po čerstvé uzenině

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup

Příprava surovin, mělnění, míchání, plnění do obalů, tepelné opracování, uzení, chlazení, vakuové balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vysoký obsah masa, pouze hovězí maso, bez zvýrazňovačů chuti.

Uživatel
Vytvořeno16.04.2019 13:06:45
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.04.2019 13:06:45
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený