Tisk

Gothajský salám

NázevHodnota
Cechovní normaGothajský salám
Číslo cechovní normy2015-12-22-0057
Číslo výrobku2015-12-22-0057/1584
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Tepelně opracovaný masný výrobek – měkký salám

Předkladatel
Společnost CHOVSERVIS a.s.
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594164905094
Typ balenívolně ložený v technologickém obalu
Velikost balení2.2 kg
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod, maloobchod
Složení
vepřové maso35.8 %
vepřové hřbetní sádlo24.5 %
pitná voda18.8 %
hovězí maso17 %
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
bramborový škrob
koření
extrakty koření
rostlinný olej řepkový
cukr
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1485 kJ / 100g
354.67 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky35 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny10.0 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Na řezu je výrobek masově růžové barvy. Spojka je jemně vypracovaná. Špeková mozaika je nepravidelně rozdělena. Povrch je mírně vrásčitý.

Vůně a chuť

Chuť jemně kořeněná, přiměřeně slaná. Výrobek je na skusu křehký.
Vůně příjemná po čerstvé uzenině a koření.

Konzistence

Konzistence pružná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup

Příprava surovin, mělnění, míchání, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno16.04.2019 10:11:45
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.04.2019 10:11:45
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg