Uherské viržinko 175 g Příbramská uzenina
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása trvanlivá fermentovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0078 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0078/0870 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované |
Charakteristika výrobku | Na 100 g výrobku bylo použito 142 g masa. |
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8592890001523 |
Typ balení | ochranná atmosféra, PE obal |
Velikost balení | 175 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | |
vepřové sádlo | 28 % |
hovězí maso | |
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný | |
kolagenní střevo | |
dextróza | |
koření (černý pepř, česnek) | |
aroma | |
cukr | |
extrakt koření | |
startovací kultura | |
Přídatné látky | |
E 301 - Askorbát sodný | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1885 kJ / 100g | |
450.2 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 38 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 17 g/100g | Sacharidy | 2.9 g/100g | z toho cukry | 0.2 g/100g | Bílkoviny | 28 g/100g | Sůl | 4.02 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu, případně kulturní plísni. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. |
Vůně a chuť | Chuť výrobek je přiměřeně slané a kořeněné chuti, případně příjemně kyselé chuti, výrobek je na skusu hutný, bez patrných tuhých částí, Vůně aromatická po uzení, případně po kulturní plísni |
Konzistence | na 100 g výrobku bylo použito 142 g masa. |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení, Technologický obal: Kouři prostupný obal |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.10.2020 09:09:35 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.10.2020 09:09:35 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |