Uherská klobása 250 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása trvanlivá fermentovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0078 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0078/2398 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované |
Charakteristika výrobku | Na 100 g výrobku bylo použito 140 g masa. |
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 4049727012756 |
Typ balení | baleno v ochranné atmosféře |
Velikost balení | 250 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | |
vepřové sádlo | |
hovězí maso | |
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný | |
vepřové střevo | |
směs koření | |
dextróza | |
paprika sladká | |
extrakt koření | |
aroma | |
startovací kultura | |
Přídatné látky | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
2025 kJ / 100g | |
483.64 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 45 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 18 g/100g | Sacharidy | 2.6 g/100g | z toho cukry | 1.1 g/100g | Bílkoviny | 18 g/100g | Sůl | 2.77 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu, případně kulturní plísni. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. |
Vůně a chuť | Chuť výrobek je přiměřeně slané a kořeněné chuti, případně příjemně kyselé chuti, výrobek je na skusu hutný, bez patrných tuhých částí, Vůně aromatická po uzení, případně po kulturní plísni |
Konzistence | na 100 g výrobku bylo použito 140 g masa. |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení, Technologický obal: Kouři prostupný obal |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 26.01.2021 06:58:56 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 26.01.2021 06:58:56 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |