Tisk

Bramborový škrob

NázevHodnota
Cechovní normaBramborový škrob
Číslo cechovní normy2020-11-18-0494
Číslo výrobku2020-11-18-0494/2361
Zařazení dle legislativyŠkrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich - škrob
Charakteristika výrobku

bramborový škrob;

upřesnění výživových údajů:

Energetická hodnota 1355kJ- 319kcal
Tuky <0,5g
– z toho nasycené mastné kyseliny <0,1g
Sacharidy 79g
– z toho cukry <0,5g
Bílkoviny <0,5g
Sůl <0,01g

Předkladatel
Společnost LYCKEBY AMYLEX ,a.s.
Strakonická 946
34101, Horažďovice
c
Definice balení
Typ balenípytle, velkoobjemové vaky
Velikost balení25 kg
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod
Složení
bramborový škrob100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1355 kJ / 100g
323.62 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.1 g/100g
Sacharidy79.0 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny0.5 g/100g
Sůl0.01 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

jemný prášek bez mechanických nečistot;
barva bílá.

Vůně a chuť

škrobová

Konzistence

viskozita (5% roztok, metoda 1.008), pík min. 1500 BU po 30 min při 92,5oC min. 350 BU

Nadstandardní parametry

Mikrobiální požadavky:
Počet stipů: max 100/dm2
Celkový počet mikroorganismů: max 4×1000/g
Koliformní bakterie: max 100/ g
Plísně: max 1000/g
Salmonella: negativní v 25 g
Koagulázopozitivní stafylokoky: max 50/g

Technologický postup

1. praní brambor;
2. strouhání brambor;
3. separace vlákniny;
4. separace hlízové šťávy z brambor ;
5. rafinace (dočištění) ;
6. odvodnění;
7. sušení;
8. balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Fyzikální a chemické požadavky:
požadavky podle vyhlášky 329/1997 Sb. v platném znění , s výjimkou parametru Počet stipů: max 100/dm2

Mikrobiální požadavky:
Celkový počet mikroorganismů: max 4×1000/g
Koliformní bakterie: max 100/ g
Plísně: max 1000/g
Salmonella: negativní v 25 g
Koagulázopozitivní stafylokoky: max 50/g

Uživatel
Vytvořeno23.02.2021 08:28:50
VytvořilDana Gabrovská
Změněno23.02.2021 08:28:50
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g