Tisk

Vlašský salát (K Classic) 500 g (CZE)

NázevHodnota
Cechovní normaVlašský salát
Číslo cechovní normy2015-10-26-0052
Číslo výrobku2015-10-26-0052/1222
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně rostlinného původu (zelenina, ovoce, luštěniny, obilniny, apod.)
Charakteristika výrobku

sterilovaná zelenina 27 % (okurky 48 %, mrkev 22 %, hrášek 15 %, celer 15 %, voda, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, antioxidant: disiřičitan draselný;
hořčice (voda, semeno hořčice, cukr, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, směs koření)

Předkladatel
Společnost GASTRO-MENU EXPRESS a.s.
Konská 199
739 61, Třinec
c
Definice balení
EAN kód4049727005253
Typ balenívanička s víčkem
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
majonéza podle ČCN28 %
lahůdkový salám podle ČCN21 %
sterilovaná zelenina27 %
jedlá sůl8 %
ocet kvasný lihový
pepř černý
Přídatné látky
E 211 - Benzoát sodný
E 202 - Sorbát draselný
Alergeny
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
1104 kJ / 100g
263.67 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky25 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.6 g/100g
Sacharidy8.2 g/100g
z toho cukry5.5 g/100g
Bílkoviny3.1 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: brambory, mrkev, celer a okurky ve tvaru kostek nebo nudliček, salám ve tvaru nudliček, přičemž druhá nejdelší hrana nesmí přesahovat 8 mm (přípustný obsah částic poškozených mícháním do 20 %), salát dobře rozmíchaný, jednotlivé části dobře spojené majonézou,
barva: jednotlivé částice pod vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny

Vůně a chuť

vůně a chuť: příjemná slano-kyselá, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách, znatelná příjemná uzená masová vůně po salámu

Konzistence

konzistence: všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou.

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin, kvalita zpracování (tvar částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru.

Technologický postup

Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli do 2,0 g/100 g.

Uživatel
Vytvořeno16.11.2018 11:24:20
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.11.2018 11:24:20
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený