Tisk

Vlašská chlebíčková pomazánka

NázevHodnota
Cechovní normaVlašský salát
Číslo cechovní normy2015-10-26-0052
Číslo výrobku2015-10-26-0052/2257
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně rostlinného původu (zelenina, ovoce, luštěniny, obilniny, apod.)
Charakteristika výrobku

majonéza 25% (řepkový olej 80%, pitná voda, sušené vaječné žloutky, ocet kvasný, jedlá sůl);
sterilovaná zelenina (okurky 13 %, mrkev 6 %, celer 4 %, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl;
pařížský salám 21% (vepřové maso 70%, pitná voda, stabilizátor: polyfosforečnany, koření, dusitanová solící směs: jedlá sůl, konzervant: dusitan sodný, hovězí maso);
hořčice (pitná voda, semeno hořčice, cukr, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, koření)

Předkladatel
Společnost GASTRO-MENU EXPRESS a.s.
Konská 199
739 61, Třinec
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595038411215
Typ balenívanička s víčkem
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
majonéza podle ČCN25 %
Pařížský salám21 %
sterilovaná zelenina
brambory21 %
hrášek4 %
cukr
hořčice
jedlá sůl
ocet kvasný lihový
pepř černý
Přídatné látky
E 211 - Benzoát sodný
E 202 - Sorbát draselný
Alergeny
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
1118 kJ / 100g
267.02 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky25 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.0 g/100g
Sacharidy8.5 g/100g
z toho cukry5.6 g/100g
Bílkoviny3.4 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: brambory, mrkev, celer a okurky ve tvaru kostek nebo nudliček, salám ve tvaru nudliček, přičemž druhá nejdelší hrana nesmí přesahovat 8 mm (přípustný obsah částic poškozených mícháním do 20 %), salát dobře rozmíchaný, jednotlivé části dobře spojené majonézou,
barva: jednotlivé částice pod vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny

Vůně a chuť

vůně a chuť: příjemná slano-kyselá, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách, znatelná příjemná uzená masová vůně po salámu

Konzistence

konzistence: všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou.

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin, kvalita zpracování (tvar částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru.

Technologický postup

Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli do 2,0 g/100 g.

Uživatel
Vytvořeno17.07.2020 09:08:15
VytvořilDana Gabrovská
Změněno17.07.2020 09:08:15
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g