Bramborový knedlík
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Bramborový knedlík |
Číslo cechovní normy | 2017-09-06-0341 |
Číslo výrobku | 2017-09-06-0341/0607 |
Zařazení dle legislativy | Hotové pokrmy |
Charakteristika výrobku | původ složek: Směs na bramborové knedlíky (mouka pšeničná, sušené brambory 40%, emulgátor E471, stabilizátor: E450i, konzervant: disiřičitan sodný, extrakt koření: kurkuma, antioxidant: E304, regulátor kyselosti: E330) – ČR a Německo |
Předkladatel | |
Společnost | Svoboda výroba domácích knedlíků s.r.o. Blučina 700 66456, Blučina Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594017540083 |
Typ balení | fólie |
Velikost balení | 500 g |
Složení | |
směs na bramborový knedlík | 51 % |
pitná voda | |
sůl | |
extrakty koření | |
Přídatné látky | |
E 450 - Difosforečnany | |
E 223 - disiřičitan sodný | |
E 304 - Estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou | |
E 330 - Kyselina citrónová | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
12 | Oxid siřičitý a siřičitany - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce |
Energetická hodnota výrobku | |
818 kJ / 100g | |
195.37 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | – vzhled: vařené bramborové knedlíky podlouhlého tvaru |
Vůně a chuť | typické bramborové chuti a vůně bez cizích pach |
Konzistence | měkké konzistence, celistvé |
Nadstandardní parametry | Kvalita a množství použitých surovin. |
Technologický postup | Výše uvedené suroviny smícháme a zpracujeme v tužší těsto. Z tohoto těsta oddělíme klonky a vytvarujjeme z nich knedlíkové šišky, které vkládáme na síta a po té do konvektomatu nebo vařícího boxu a vaříme v páře. Po uvaření ještě horké zabalíme do folie čímž zabráníme úniku (vody) páry. Po zabalení bramborové knedlíky zchladíme na +2°C až +12°C a můžeme expedovat nebo do expedice při této teplotě skladovat |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Nařízení ES 2073/2005. Laboratorní rozbor:
|
Uživatel | |
Vytvořeno | 20.02.2019 07:50:38 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 20.02.2019 07:50:38 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |