Tisk

Bramborový knedlík

NázevHodnota
Cechovní normaBramborový knedlík
Číslo cechovní normy2017-09-06-0341
Číslo výrobku2017-09-06-0341/0607
Zařazení dle legislativyHotové pokrmy
Charakteristika výrobku

původ složek:

Směs na bramborové knedlíky (mouka pšeničná, sušené brambory 40%, emulgátor E471, stabilizátor: E450i, konzervant: disiřičitan sodný, extrakt koření: kurkuma, antioxidant: E304, regulátor kyselosti: E330)  – ČR a Německo
pitná voda – ČR
jedlá sůl – Německo

Předkladatel
Společnost Svoboda výroba domácích knedlíků s.r.o.
Blučina 700
66456, Blučina
c
Definice balení
EAN kód8594017540083
Typ balenífólie
Velikost balení500 g
Složení
směs na bramborový knedlík51 %
pitná voda
sůl
extrakty koření
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 223 - disiřičitan sodný
E 304 - Estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
12Oxid siřičitý a siřičitany - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
Energetická hodnota výrobku
818 kJ / 100g
195.37 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

– vzhled: vařené bramborové knedlíky podlouhlého tvaru
– barva: nažloutlá odpovídající použitým surovinám

Vůně a chuť

typické bramborové chuti a vůně bez cizích pach

Konzistence

měkké konzistence, celistvé

Nadstandardní parametry

Kvalita a množství použitých surovin.

Technologický postup

Výše uvedené suroviny smícháme a zpracujeme v tužší těsto. Z tohoto těsta oddělíme klonky a vytvarujjeme z nich knedlíkové šišky, které vkládáme na síta a po té do konvektomatu nebo vařícího boxu a vaříme v páře. Po uvaření ještě horké zabalíme do folie čímž zabráníme úniku (vody) páry. Po zabalení bramborové knedlíky zchladíme na +2°C až +12°C a můžeme expedovat nebo do expedice při této teplotě skladovat

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Nařízení ES 2073/2005.

Laboratorní rozbor:

  • Listeria monocytogenes: <10 KTJ ;
  • Salmonella sp.: negativní.
Uživatel
Vytvořeno20.02.2019 07:50:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.02.2019 07:50:38
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený