Tisk

Bačovská šunka výběrová

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1746
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Obsah čistých svalových bílkovin 13%.Třída
jakosti-výběrová.

Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34,
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód291641
Typ balenívakuově baleno
Velikost balení1.8 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso86 %
pitná voda
jedlá sůl
cukr
šunkové aroma
kouřové aroma
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 316: Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) - (Antioxidant)
E 451 - Trifosforečnany
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
746 kJ / 100g
178.17 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky12.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.2 g/100g
Sacharidy1.5 g/100g
z toho cukry1.5 g/100g
Bílkoviny16.0 g/100g
Sůl2.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je zabalený do plastové folie, tvarovaný.Na povrchu je zlatavé barvy. V nákroji je svalovina s tukovým krytím

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je jemná, příjemná po použitém koření a uzení

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa (86 %);
Celosvalový výrobek;
Bez lepku;
Bez barviv;
Bez vlákniny;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez škrobu;
Bez bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovinu nastříkneme, následně masírujeme. Necháme 12 hod. odstát a následně vkládáme do forem. Tepelně opracujeme vařením a uzením, poté vychladíme.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.06.2019 19:47:27
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.06.2019 19:47:27
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený