Tisk

Boni smetanový jogurt jahodový 150 g

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt zrající v tanku – ochucený (s příchutí)
Číslo cechovní normy2017-07-18-0307
Číslo výrobku2017-07-18-0307/1318
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku

Původ hlavní složky: Česká republika.

jahodová složka (cukr, 35 % jahody a jahodový koncentrát, pitná voda, modifikovaný kukuřičný škrob, koncentrát z černé mrkve, aroma, koncentráty z červené řepy a bezinek)

Předkladatel
Společnost Mlékárna Stříbro s. r. o.
Revoluční 845
349 01, Stříbro
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594050542297
Typ baleníkelímek PP, víčko z Al fólie s vrstvou tepelně svařitelného laku
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
smetana
jahodová složka15 %
jogurtová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
552 kJ / 100g
131.84 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva je výrazná po ochucující jahodové složce složce.

Vůně a chuť

Chuť a vůně jsou výrazné a čisté po použité ochucující jahodové složce složce.

Konzistence

Konzistence je přiměřeně hustá, krémovitá a stejnorodá, oddělená syrovátka není na závadu.

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,
jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky;
mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky;
četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.

Technologický postup

Standardizace mléčné směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – přidání ochucující složky – plnění

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku 8,3 g/100 g;
hodnota pH 4,0 – 4,5
mikrobiologické požadvky:

Salmonella, Listeria monocytogenes, Enterobacteriaceae, Plísně a kvasinky 0 KTJ / g

Uživatel
Vytvořeno01.02.2019 14:59:45
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.02.2019 14:59:45
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený