Tisk

Boni – jogurtový nápoj jahoda

NázevHodnota
Cechovní normaJogurtové mléko ochucené
Číslo cechovní normy2019-02-19-0418
Číslo výrobku2019-02-19-0418/1437
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku
  • jogurtové mléko ochucené; původ hlavní suroviny – ČR;
  • ovocná složka 15% ( cukr, jahody 36%, modifikovaný škrob, regulátor kyselosti citronan sodný, koncentrát z červené řepy, aroma).
Předkladatel
Společnost OLMA, a.s.
Pavelkova 597
77900, Olomouc
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593807543013
Typ baleníPET lahev
Velikost balení400 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
ovocná složka15 %
jogurtové kultury
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
modifikovaný škrob
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
300 kJ / 100g
71.65 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.5 g/100g
Sacharidy13 g/100g
z toho cukry12.7 g/100g
Bílkoviny2.7 g/100g
Sůl0.01 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled a barva: jemně červená, typická pro ovocnou složku jahodu

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistá, plná, smetanová , jemně nakyslá typická pro použité ovoce – jahody

Konzistence

tekutá, viskóznější

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko;
Bílé jogurtové mléko neobsahuje škrob, želatinu a jiné zahušťující látky;
Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou;
neobsahuje konzervační látk;y
Živé jogurtové kultury min. 107/1 g na konci doby použitelnosti výrobku;
Obsah ovoce 5,4%.

Technologický postup

Příprava a standardizace mléka
Pasterace
Vychlazení na teplotu fermentace
Přídavek jogurtové kultury
Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách
Naplnění do spotřebitelského obalu
Přídavek ovocné složky
Vychlazení skladování v chladu před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:
tuk: min. 0,7%;
pH: méně než 4,5;
MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:
Enterobacteriaceae: max. 100/g
Kulturní mikroflora: min. 10 na 7 /g
Listeria monocytogenes: max. 100/g

Uživatel
Vytvořeno07.03.2019 09:29:43
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.03.2019 09:29:43
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený