Tisk

K- Jarmark bílý jogurt odtučněný 0,1 % tuku

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt bílý zrající v tanku
Číslo cechovní normy2016-02-2-0099
Číslo výrobku2016-02-2-0099/1423
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku

Bílý jogurt odtučněný; původ hlavní suroviny – ČR

Předkladatel
Společnost OLMA, a.s.
Pavelkova 597
77900, Olomouc
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727010035
Typ baleníPP-kelímky
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
odtučněné mléko
mléčná bílkovina
jogurtové kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
177 kJ / 100g
42.27 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.1 g/100g
Sacharidy4.5 g/100g
z toho cukry4.5 g/100g
Bílkoviny5.7 g/100g
Sůl0.15 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled a barva: přirozeně bílá až jemně nažloutlá, typická pro bílý jogurt

Vůně a chuť

čistá, jogurtová, příjemně nakyslá

Konzistence

krémovitá, uvolněná syrovátka na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko
Jogurt neobsahuje škrob, želatinu a jiné zahušťující látky
Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou (neobsahuje konzervační látky, barviva ani aromatické látky)
Živé jogurtové kultury min. 107/1 g na konci doby použitelnosti výrobku

Technologický postup

Příprava mléčné směsi
Pasterace.
Vychlazení na teplotu fermentace.
Přídavek jogurtové kultury.
Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách.
Naplnění do spotřebitelského obalu.
Vychlazení skladování v chladu před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:
tuk: 0,1 %
pH: méně než 4,5
MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:
Enterobacteriaceae: max. 100/g
Plísně: max. 10/g
Kvasinky: max. 100/g
Kulturní mikroflora: min. 107 /g
Listeria monocytogenes: max. 100/g

Uživatel
Vytvořeno06.03.2019 14:20:36
VytvořilDana Gabrovská
Změněno06.03.2019 14:20:36
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený