Tisk

Bobík smetanový krém vanilkový 70g

NázevHodnota
Cechovní normaSmetanový krém termizovaný
Číslo cechovní normy2016-04-08-0088
Číslo výrobku2016-04-08-0088/0413
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetanovo-tvarohové krémy
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Bohušovická mlékárna, a.s.
Na Pláni 1997/41
150 00, Praha 5
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594001240234
Typ baleníAl-folie a polyamid/PE-folie
Velikost balení70 g
Složení
smetana48 až 52 g/100g
tvaroh měkký36 až 40 g/100g
cukr10 až 12 g/100g
přírodní vanilkové aroma0.05 až 0.06 g/100g
Přídatné látky
E 410: Karubin (Zahušťovadlo, stabilizátor)od 1 do 1.1g/100g
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
955 kJ / 100g
228.09 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.8 g/100g
Sacharidy14.1 g/100g
z toho cukry10.7 g/100g
Bílkoviny6.3 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: stejnorodá, smetanová nebo charakteristická po použitých přísadách

Vůně a chuť

jemná smetanová, charakteristická po použitých surovinách a přísadách

Konzistence

polotuhá, jemně krémovitá, mírné uvolnění syrovátky
není na závadu, pro šlehané výrobky – našlehaná konzistence s viditelnými malými bublinami

Nadstandardní parametry
  • tuk v sušině minimálně 30%
  • mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko
  • základní hmota smetanového krému neobsahuje barviva
  • neobsahuje chemicky modifikované škroby, náhradní sladidla, konzervační látky a umělá aromata;
Technologický postup
  1. Míchání smetany,  tvarohu, cukru a  ochucující složky
  2. termizace
  3. případný nášleh
  4. plnění do kelímků
  5. vychlazení
  6. expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno09.09.2017 17:09:32
VytvořilJan Jarmar
Změněno09.09.2017 17:09:32
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSmazaný