Tisk

Bobík smetanový krém čokovanilka 140g

NázevHodnota
Cechovní normaSmetanový krém termizovaný
Číslo cechovní normy2016-04-08-0088
Číslo výrobku2016-04-08-0088/0410
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetanovo-tvarohové krémy
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Bohušovická mlékárna, a.s.
Na Pláni 1997/41
150 00, Praha 5
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594001247387
Typ baleníAl-folie a polyamid/PE-folie
Velikost balení140 g
Složení
smetana47 až 51 g/100g
tvaroh měkký34 až 38 g/100g
cukr10 až 11 g/100g
čokoládová ochucující složka (cukr, kakao, zahušťovadlo modifikovaný kukuřičný škrob, čokoládový prášek 2,5% (kakao, kakaové máslo, cukr, emulgátor slunečnicový lecitin), aroma, regulátor kyselosti kyselina citronová)3 až 4 g/100g
přírodní vanilkové aroma0.02 až 0.03 g/100g
Přídatné látky
E 410: Karubin (Zahušťovadlo, stabilizátor)od 1 do 1.1g/100g
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
963 kJ / 100g
230 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.7 g/100g
Sacharidy15.4 g/100g
z toho cukry12.1 g/100g
Bílkoviny6 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: stejnorodá, smetanová nebo charakteristická po použitých přísadách

Vůně a chuť

jemná smetanová, charakteristická po použitých surovinách a přísadách

Konzistence

polotuhá, jemně krémovitá, mírné uvolnění syrovátky není na závadu, pro šlehané výrobky – našlehaná konzistence s viditelnými malými bublinami

Nadstandardní parametry
  • tuk v sušině minimálně 30%;
  • mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko;
  • základní hmota smetanového krému neobsahuje barviva;
  • neobsahuje chemicky modifikované škroby, náhradní sladidla, konzervační látky a umělá aromata;
Technologický postup
  1. Míchání smetany,  tvarohu, cukru a  ochucující složky
  2. termizace
  3. případný nášleh
  4. plnění do kelímků
  5. vychlazení
  6. expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno09.09.2017 17:06:15
VytvořilJan Jarmar
Změněno09.09.2017 17:06:15
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSmazaný