Tisk

Blaťácké zlato – bochník cca 1,5 kg

NázevHodnota
Cechovní normaBlaťácké zlato
Číslo cechovní normy2015-12-22-0018
Číslo výrobku2015-12-22-0018/0347
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód290520
Typ baleníPlastový sáček
Velikost balení1.5 kg
Obrázky
Blatacke zlato bochnik
Složení
mléko
mlékárenské kultury - směs mezofilních a termofilních kultur
jedlá sůl
Přídatné látky
E 160 b - Annato, bixin, norbixin
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1375 kJ / 100g
328.4 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny18 g/100g
Sacharidy1.1 g/100g
z toho cukry1.1 g/100g
Bílkoviny21 g/100g
Sůl2 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
mononenasycené mastné kyseliny (monoenové mastné kyseliny)
polyalkoholy
polynenasycené mastné kyseliny (polyenové mastné kyseliny)
škrob
vláknina
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: obal čistý, neporušený, správně označený

barva:na řezu sýrově žlutá, na povrchu žlutá

Vůně a chuť

čistá, mléčná, jemně nakyslá, bez cizích pachů

Konzistence

celistvá, měkká, vláčná

Nadstandardní parametry
  • mléčná surovina odpovídá cechovní normě ČCN Syrové kravské mléko.
  • Sýr lisovaný pod syrovátkou.
  • Obsah sušiny: min. 50 %,
  • Obsah tuku: 48 %,
  • Minimální doba zrání 4 týdny v chladu
Technologický postup
  1. standardizace mléka a sýření, zpracování sýřeniny na výrobníku
  2. napouštění směsi sýrového zrna se syrovátkou do forem
  3. paření sýrů v parních komorách se samovolným odkapáním syrovátky do požadované sušiny
  4. solení
  5. balení
  6. zrání v chladu
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno13.11.2017 11:46:42
VytvořilAlena Kotašková
Změněno13.11.2017 11:46:42
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g